Legume prajite prin amestecare rapida

legume-prajite-prin-amestecare-rapida-300x300.jpg

Legume prajite prin amestecare rapida

Legume prajite prin amestecare rapida

Aceasta mancare reprezinta un tipar, cu o lista de ingredinte deschisa in functie de ce legume dispuneti in momentul in care va hotarati sa va apucati de gatit. Insa indiferent pentu ce mix de legume optati, nu uitati sa va mentineti atentia si asupra mixului de culori pe care il realizati.

Ingrediente

  • 3 cani de verdeturi proaspete tocate (precum busuioc, menta, coriandru, tarhon, frunze de telina), impartite
  • 1/2 cana de praz taiat subtire
  • o bucatica de ghimbir taiat marunt
  • 1 catel usturoi
  • 7 lingurite ulei vegetal
  • 2 lingurite de otet de orez
  • 2 lingurite seminte susan
  • sare si piper
  • 2 cani orez sau arpacas fiert
  • 4 cani de legume de vara taiate (cum ar fi ardei, vinete, gogosari, dovlecei zucchini, dovlecel normal, morcovi, telina, ridiche si rosii cherry)

Modalitate preparare

Se combina 2 cesti de verdeturi, un sfert de ceasca de praz, ghimbirul si usturoiul intr-un mini mixer. Se toaca ingredientele. Se adauga 4 lingurite de ulei, otet si un sfert de cana de apa si continuati procesul pana se obtine o consistenta de piure. Mutati sosul obtinut intr-un bol si amestecati cu semintele se susan. Presarati sare si piper dupa gust. Sosul de ierburi poate fi facut cu 2 ore inainte. Acoperiti sosul si lasati-l sa se linisteasca.

Incalziti 1 lingurita de ulei intr-o tigaie mare la temperatura usor crescuta pana cand uleiul abia incepe sa fumege usor. Adaugati sfertul de ceasca de praz ramas si orezul/ arpacasul. Amestecati la flacara mare pana cand arpacasul devine auriu si usor crocant, pentru circa 3 minute. Presarati sare si piper. Impartiti arpacasul in 2 boluri.

Reduceti intensitatea flacarii la temperatura medie si adaugati restul de 2 lingurite de ulei. Adaugati legumele, presarati sare si piper, amestecati rapid pana cand acestea isi modifica culoarea si capata o crusta, pentru aproximativ 4 minute. Adaugati ceasca cu verdeturi ramasa si amestecati pentru a mixa aromele. Puneti legumele deasupra arpacasului si asezonati cu sosul de ierburi preparat la inceput.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *