Pentru pofta ta de dulce-rece in aceste zile calduroase de vara, ti-am pregatit un desert estival potrivit cu nevoia de hidratare si răsfăț: o inghetata de casa cu cafea si lapte condensat. O reteta simpla de semifreddo caffe, usor de preparat, mai ales daca ai norocul sa gasesti in vreun market, lapte condensat la cutie, fara sa fii nevoit(a) sa-l prepari in bucatarie. Chiar daca nu gasesti, iti venim in ajutor cu reteta noastra de lapte condensat, asa ca nu dispera. Vezi linkul de la ingrediente.
- Pune pe foc un ibric in care prepari o „cafea” din laptele rece si cafeaua macinata. Las-o sa se raceasca complet apoi strecoar-o, pentru a scapa de zațul cafelei.
- Ia un castron si amesteca laptele condensat cu cafeaua cu lapte de la punctul 1.
- Mixeaza bine frisca lichida intr-un castron separat apoi incorporeaz-o usor in amestecul realizat la punctul 2.
- Mixeaza usor intreaga compozitie, pana ce amestecul capata o oarecare consistenta.
- Poti servi inghetata dupa ce ai lasat-o la congelator timp de 2-3 ore.
Pentru cei care nu stiu, laptele condensat nu trebuie confundat cu laptele pentru cafea. Sunt doua ingrediente total diferite. Cauta pe site-ul nostru, reteta noastra de lapte condensat de casa, daca nu-l gasesti gata preparat in magazine.