Gratar de pui cu rozmarin

57e6d6424d50ab14ea898579ce203e7c1d22dfe0555477497d287cd7_640.jpg

Gratar de pui cu rozmarin

Unul dintre cele mai aromate gratare de pui pe care le-ati gustat vreodata!

Ingrediente

  • 2 pui medii dezosati, fiecare taiat in 4 bucati
  • 3/4 ceasca de ulei de masline
  • 1/4 ceasca suc proaspat de lamaie, plus 1 lamaie
  • 12 crengute de rozmarin, divizate
  • 10 catei de usturoi, tocati
  • Sare de mare neiodata
  • 1 praf boia de ardei

Modalitate preparare

Aranjati carnea de pui intr-un vas de sticla, adaugati 1/2 ceasca ulei, suc de lamaie, frunzele de la 10 fire de rozmarin (tocate marunt) si usturoiul tocat, asezonand cu sare, piper si boia de ardei. Acoperiti, lasati la refrigerat timp de 3 ore sau peste noapte.

Incalziti un gratar pe aragaz, la foc mediu-ridicat. Prajiti puiul pe gratar pe toate partile, pana cand se rumeneste (aproximativ 15-20 de minute).

Scoateti puiul, serviti-l pe un platou ornat cu felii de lamai si rozmarin tocat, impreuna cu salsa sau gem de tomate.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *