Hai sa trecem la treaba si sa vedem cum se prepara aceste minunate Gogosi Pufoase :
- Pentru a face aluatul de gogosi pufoase, ia un castron ceva mai mare si adauga ingredientele in ordinea urmatoare: faina, drojdie, zaharul tos, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apa si laptele caldute, untul topit, sarea si galbenusurile.
- Framanta bine toata aceasta compozitie timp de 20-30 minute apoi lasa aluatul rezultat la dospit undeva la cald, acoperit cu un prosop de bucatarie, timp de aproximativ 75 minute.
- Presara faina pe blatul de lucru pentru a nu face aderenta si intinde aluatul pana obtii o foaie de cca. 1 cm grosime.
- Portioneaza gogosi cu ajutorul unui pahar rotund, formand niste cerculete din aluat. Aluatul care ramane dupa ce ai decupat gogosile cu paharul, le aduni si le framanti din nou pentru a forma un nou aluat din care mai poti decupa cateva gogosi.
- Dupa ce ai format toate gogosile, le lasi sa se odihneasca o jumatate de ora apoi iei o spatula si le pui la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
- Dupa ce gogosile s-au rumenit pe o parte si au devenit aurii, le intorci pe partea cealalta.
- Le scoti pe o tava si presari zahar pudra peste ele, apoi le servesti calde.