Categoria noastra de prajituri de casa, nu poate fi completa fara renumitele Fursecuri fragede. Hai sa te invatam sa prepari (in caz ca nu stii inca), aceasta simpla reteta de fursecuri cu ciocolata:
- Ia un castron si mixeaza ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apa si coaja de lamaie si adauga uleiul treptat.
- Amesteca faina cu nuca de cocos si praful de copt si incorporeaz-o in compozitia realizata la pasul 1, amestecand cu o lingura de lemn, pana obtii un aluat nu foarte moale. Spre sfarsit adauga esenta de migdale si amesteca pana la omogenizare.
- Lasa aluatul sa se odihneasca si pregateste in acest timp, o tava tapetata cu hartie de copt.
- Aseaza fursecurile in tava folosindu-te de un posh, la o distanta potrivita unul fata de altul, pentru ca acestea mai cres putin in timpul coacerii.
- baga tava cu fursecuri la cuptorul incalzit in prealabil la 170 °C, pana se rumenesc putin si devin aurii(cca. 10 minute).
- Prepari glazura potrivit instructiunilor de pe ambalaj si o torni deasupra fursecurilor, dupa ce acestea s-au racit.
Le servesti la desert sau la micul dejun, cu o cana cu lapte cald.