Friptura de vita cu pepene galben

53e9d445424fb158f6dc8d75ce2a3f63143ad8e0555179497d29_640.jpg

Friptura de vita cu pepene galben

Reteta savuroasa, bogata in fier si vitamina A, pentru sanatatea ochilor si a pielii.

Ingrediente

  • 1 pepene galben mare decojit, fara seminte si taiat in cuburi
  • 1 ceapa rosie medie, taiata
  • 1 ceasca de patrunjel, tocat
  • 1/2 ceasca menta proaspata, taiata
  • 2 linguri de otet balsamic alb
  • 2 linguri de ulei de masline extra-virgin
  • 3 portii de carne de vita
  • 2 lingurite de sare de mare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat

Modalitate preparare

Aceasta reteta este bogata in fier datorita fripturii de vita macra iar pepenele galben este una dintre cele mai bune surse de vitamina A, un nutrient care mentine sanatatea pielii si ochilor.

Puneti pepenele galben, ceapa, patrunjelul, menta, uleiul si otetul intr-un castron. Se incalzeste gratarul, tigaia gratar sau tigaie mare la foc mare. Portiile de carne se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper.

Gatiti intre 5 si 8 minute pe fiecare parte pentru friptura in sange, intre 8 si 10 minute pe fiecare parte pentru medie si intre 10 si 12 minute pe fiecare parte pentru friptura mai bine facuta.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca 5-7 minute. Se taie friptura in diagonala in felii groase de 2 cm si se pune intr-un platou. Presarati jumatate din legume pe friptura. Asezati legumele ramase pe platou.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *