
Friptura de vita cu pepene galben
Reteta savuroasa, bogata in fier si vitamina A, pentru sanatatea ochilor si a pielii.
Modalitate preparare
Aceasta reteta este bogata in fier datorita fripturii de vita macra iar pepenele galben este una dintre cele mai bune surse de vitamina A, un nutrient care mentine sanatatea pielii si ochilor.
Puneti pepenele galben, ceapa, patrunjelul, menta, uleiul si otetul intr-un castron. Se incalzeste gratarul, tigaia gratar sau tigaie mare la foc mare. Portiile de carne se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper.
Gatiti intre 5 si 8 minute pe fiecare parte pentru friptura in sange, intre 8 si 10 minute pe fiecare parte pentru medie si intre 10 si 12 minute pe fiecare parte pentru friptura mai bine facuta.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca 5-7 minute. Se taie friptura in diagonala in felii groase de 2 cm si se pune intr-un platou. Presarati jumatate din legume pe friptura. Asezati legumele ramase pe platou.
Ingrediente