Friptura de pui cu usturoi si rozmarin

friptura-de-pui-cu-rozmarin-si-usturoi-300x300.jpg

Friptura de pui cu usturoi si rozmarin

Friptura de pui cu usturoi si rozmarin

Un pui delicios, usor de gatit si plin de savoare, o optiune excelenta pentru o masa in familie, in care aveti nevoie de rezultate… fara efort considerabil!

Ingrediente

  • Ulei de masline (spray pentru gatit)
  • 3 linguri de rozmarin proaspat tocat, plus crengute pentru garnisire
  • 8 catei de usturoi, tocat fin
  • 1 lingurita de sare
  • 1 pui mare (2 kg)
  • Sfoara de bucatarie
  • 1 lamaie, feliata (optional)

Modalitate preparare

Incalziti cuptorul la foc mare. Ungeti o tava cu spray de gatit. Amestecati intr-un bol rozmarinul, usturoiul si sarea. Curatati si spalati puiul.

Pornind de la cavitatea gatului, indepartati usor pielita de pe piept si coapse, distribuiti amestecul de rozmarin pe sub piele, pe toata suprafata puiului. Strangeti varfurile aripilor la spatele puiului, legati partea inferioara a pulpelor cu sfoara.

Condimentati, suplimentar, cu sare si piper negru dupa gust, apoi plasati puiul cu pieptul in sus in tava. Prajiti, ungand de doua ori cu sucurile din tava, pana cand puiul este patruns in interior si rumen (aproximativ 1 ora si 20 de minute).

Lasati 10 minute sa se raceasca, inainte de transare. Decorati cu crengute de rozmarin si felii de lamaie si serviti cald.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *