Friptura de pui cu rozmarin, lamaie si miere

friptura-de-pui-cu-rozmarin-lamai-si-miere-300x300.jpg

Friptura de pui cu rozmarin, lamai si miere

Friptura de pui cu rozmarin, lamai si miere

Un pui suculent si bogat in arome, perfect pentru orice garnitura de toamna.

Ingrediente

  • 6 crengute de rozmarin (aproximativ 2 buchete mari sau 4 mici), divizate
  • 1 pui de 1,5 – 2 kg
  • 1/2 ceasca + 2 linguri ulei extra-virgin de masline
  • 1/4 ceasca suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri de miere
  • 2 lamai din care 1 taiata in jumatate, 1 in opt felii rondele
  • 1 ceapa decojita
  • Sare de mare si piper negru proaspat macinat

Modalitate preparare

Incalziti cuptorul. Intr-o tigaie mare de ceramica neaderenta prajiti puiul asezat in partea de sus a cuptorului, impreuna cu 3/4 dintre crengutele de rozmarin. Amestecati 1/2 ceasca de ulei, sucul de lamaie si mierea intr-un bol mic pentru a se omogeniza. Indepartati pielea puiului incepand de la gat si terminand cu pieptul. Ungeti puiul cu amestecul de lamaie si turnati restul de amestec de lamaie peste tot pe deasupra puiului.

Asazati 1 jumatate de lamaie, 1 ceapa si crengutele de rozmarin in interiorul cavitatii de la pui, apoi dati gust puiului cu sare si piper. Puneti ceapa ramasa in jurul puiului, aranjati rondelele de lamaie deasupra puiului.

Puiul dat din nou la cuptor trebuie uns frecvent cu sucurile din cratita si lasat sa se coaca timp de 45 minute. Cand puiul este aproape gata, cresteti temperatura si continuati pana se rumeneste, cand pielea capata o culoare aurie si devine crocanta.

Turnati sucul lasat in cratite peste pui, impreuna cu ceapa si feliile de lamaie si serviti pe un platou.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *