
Friptura de pui cu rozmarin, lamai si miere
Un pui suculent si bogat in arome, perfect pentru orice garnitura de toamna.
Modalitate preparare
Incalziti cuptorul. Intr-o tigaie mare de ceramica neaderenta prajiti puiul asezat in partea de sus a cuptorului, impreuna cu 3/4 dintre crengutele de rozmarin. Amestecati 1/2 ceasca de ulei, sucul de lamaie si mierea intr-un bol mic pentru a se omogeniza. Indepartati pielea puiului incepand de la gat si terminand cu pieptul. Ungeti puiul cu amestecul de lamaie si turnati restul de amestec de lamaie peste tot pe deasupra puiului.
Asazati 1 jumatate de lamaie, 1 ceapa si crengutele de rozmarin in interiorul cavitatii de la pui, apoi dati gust puiului cu sare si piper. Puneti ceapa ramasa in jurul puiului, aranjati rondelele de lamaie deasupra puiului.
Puiul dat din nou la cuptor trebuie uns frecvent cu sucurile din cratita si lasat sa se coaca timp de 45 minute. Cand puiul este aproape gata, cresteti temperatura si continuati pana se rumeneste, cand pielea capata o culoare aurie si devine crocanta.
Turnati sucul lasat in cratite peste pui, impreuna cu ceapa si feliile de lamaie si serviti pe un platou.
Analiza nutritionala
Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.
Ingrediente