Ingredientele necesare:
- 4 pulpe de curcan
- 2 cepe
- un morcov
- un ardei gras rosu
- un ardei gras verde
- 2 pahare vin rosu
- o capatana usturoi
- o lingurita cimbru
- o lingurita boia dulce sau iute
- o lingura delikat
- 4 linguri ulei masline
- o legatura patrunjel
- sare si piper
Cum se prepara Friptura de curcan:
- Iti prezentam o friptura de curcan, mai exact din pulpe de curcan, foarte apetisanta si gusotoasa.
- Spala pulpele de curcan, dupa care sterge-le cu un prosop.
- Unge pulpele cu ulei si condimenteaza-le cu cimbru, boia, piper, delikat si sare.
- Intr-o tava unsa cu ulei aseaza pulpele de curcan, ceapa taiata solzisori, morcovul taiat rondele si ardeii taiati fasii subtiri.
- Deasupra toarna vinul si apa dupa care baga tava la cuptor cca 2 ore.
- In acest timp intoarce pulpe-le pe ambele parti sa se rumenesca si din cand in cand unge carnea cu sosul din tava.
- Cand carnea este aproape gata pune usturoiu-l tocat marunt si mai lasa 10 minute.
- La final presara patrunjel proaspat tocat marunt.
DietaPersonala.ro iti ureaza Pofta Buna!
Acest site foloseste cookie-uri. Daca nu sunteti de acord cu acestea, le puteti dezactiva cu butonul alaturat. Setari cookie-uriACCEPT Setari cookie-uri