Frigarui de pui cu lamai

frigarui-de-pui-cu-lamai-300x300.jpg

Frigarui de pui cu lamai

Frigarui de pui cu lamai

Una dintre cele mai speciale retete de frigarui cu care te-ai intalnit vreodata, frigaruile cu lamai vor satisface exigentele intregii familii (si chiar nu conteaza la kilograme, indiferentcate portii ai manca!).

Ingrediente

  • 6 lamai de zeama
  • 1/2 ceasca de castravete tocat fin
  • 3 linguri de ceapa verde taiata in felii subtiri
  • 1 ardei iute (cu seminte), fin tocat
  • 1 varf de cutit de zahar
  • Sare de mare neiodata
  • 1 1/2 kg pulpe de pui dezosate, fara pielita, taiate in bucatele de 2-3 cm
  • Piper negru proaspat macinat
  • 1/4 ceasca plus 2 linguri de coriandru proaspat tocat
  • 1/4 ceasca iaurt simplu
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingurita de seminte de coriandru macinate
  • 1 lingurita turmeric (optional)

Modalitate preparare

Folosind un cutit ascutit, se curata lamaile de coaja, apoi de pielitele albe. Se scot samburii si se separa feliile de lamaie in segmente mai mici, retinand separat (intr-ul alt bol) zeama care se scurge.

Combinati segmentele de lamaie, 1 lingura suc de lamaie stors (pastrati suc si pentru alta intrebuintare), zaharul, castravetele, 2 linguri de ceapa verde si ardei iute intr-un castron mic, se amestecand bine. Asezonati sosul cu sare, puneti deoparte.

Puneti carnea de pui intr-un bol mediu si condimentati cu sare si piper. Separat intr-un blender amestecati 1/4 ceasca coriandru, iaurtul, uleiul vegetal, usturoiul, coriandru si turmericul. Adaugati sosul peste pui, amestecati, apoi lasati la marinat la temperatura camerei pentru 20-30 de minute.

Preincalziti o tigaie tip gratar, preferabil cu interior din material neaderent (deramica). Infigeti bucatelele de pui pe bete speciale pentru frigarui si prajiti pe fiecare parte pana se rumeneste, fara a se ardei (aproximativ 8 minute).

Transferati frigaruile pe farfurii, acoperiti cu salsa de lamaie si decorati cu restul de coriandru si ceapa verde.

Analiza nutritionala

Analizeaza aceasta reteta, pentru tine si membrele comunitatii! Analiza va dura doar 2 minute si va ramane publica pe site.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *