
Dovlecei si salata de quinoa cu nuci
Quinoa si nucile (sau nuci in combinatie cu cereale) ofera consistenta perfecta, unica, a retetei.
Modalitate preparare
Se pune la fiert quinoa intr-o oala medie impreuna cu 4 cani de apa. Se condimenteaza cu sare, se acopera, se reduce focul la mediu-scazut si se fierbe pana cand quinoa este fraged, dar nu zemos, timp de 12-15 minute. Se scurge si se lasa in oala timp de 15 minute. Dupa acest timp se amesteca cu o furculita si se lasa sa se raceasca.
Se taie dovlecelul in feliute subtiri, unele pe orizontala altele pe verticala. Se pun dovleceii intr-un castron mare, se condimenteaza cu 2 lingurite de sare si se acopera. Se lasa astfel pana cand se inmoaie, pentru circa 15 minute. Clatiti sub apa rece si scurgeti bine, punandu-i pe un pat de prosoape de hartie.
Intr-un bol mediu se amesteca parmezanul, otetul, coaja rasa, zeama de lamiae, treptat picurandu-se si uleiul. Asezonati dressingul cu sare si piper.
Amestecati dovecelul, quinoa, patrunjelul, nucile si busuiocul intr-un bol mare. Turnati dressingul deasupra, amestecati si acoperiti. Se decoreaza cu 2 lingurite de parmezan ras.
Secret de bucatarie
Pentru acest fel de mancare fara carne, care poate reprezenta o salata sau un fel principal, este recomandata folosirea de dovlecei mici sau medii pentru cea mai buna aroma.
Ingrediente