O reteta simpla de cotlete de porc in sos de vin rosu, special preparata pentru cei carora le plac mancarurile extrem de savuroase si apetisante. In aceasta reteta vei afla cum se prepara cotletele de porc in sos de vin rosu, dar vei afla si cum se prepara mamaliguta moale (du-te cu mouse-ul peste cuvintele subliniate de la sfarsitul retetei).
- Pregateste o tigaie , incinge uleiul si prajeste cotletele pe ambele parti, pana cand bucatile se rumenesc frumos (nu trebuie rumenite foarte tare).
- Adauga sare si piper dupa gust, pune usturoiul in mod uniform peste bucatile de cotlet apoi presara cimbru si rozmarin.
- Toarna vinul in tigaie si lasa focul la minim, fara capac.
- Cand apreciezi ca vinul s-a cam evaporat, adauga o cana mica cu apa, apoi pune capacul peste tigaie si lasa in continuare tigaia pe focul potrivit la minim, pana cand carnea se fragezeste. Daca vrei ca bucatile de carne sa iasa si mai fragede, mai poti adauga putina apa.
- Cotletele sung gata si numai bune de servit, cand sosul a mai scazut si a capatat ceva consistenta. Hai ca n-a fost greu 🙂
- Alaturi de aceste cotlete in sos de vin, iti recomandam o .