Ingredientele necesare:
- 3 l apa
- 1,5 kg de crap
- 2 ceape
- un morcov
- un ardei gras verde
- un ardei rosu
- o telina
- un pastarnac
- 3-4 rosii
- 2-3 linguri bulion
- 1,5 l bors
- 2-3 linguri otet
- o legatura patrunjel
- o legatura leustean
- sare si piper
- 2 oua
- 4 cartofi
Cum se prepara Ciorba de peste:
- Curata pestele, spala-l bine si taie-l in bucati potrivite, apoi pune pestele sa fiarba in apa fiarta cu sare, timp de 15-20 minute.
- Dupa ce a fiert, strecoara zeama sa fi sigur(a) ca nu are oase.
- Pune zeama strecurata inapoi in oala si adauga in ea cartofii taiati cubulete, legumele tocate marunt si lasa sa fiarba cca. 40 minute.
- Dupa ce au fiert legumele, adaugi rosiile decojite si tocate marunt si mai lasi 10 minute sa fiarba.
- Adauga bucatile de peste, borsul, otetul, bulionul, sarea si piperul si mai lasa pe foc 10 minute.
- Bate bine 2 oua si toarna-le peste ciorba de peste si stinge focul. Deasupra presara leustean si patrunjel tocat marunt.
- Acopera cu capac oala si lasa 15 minute sa se patrunda aromele. Serveste ciorba de peste cu mamaliguta si ardei iute.
DietaPersonala.ro iti ureaza Pofta Buna!
Acest site foloseste cookie-uri. Daca nu sunteti de acord cu acestea, le puteti dezactiva cu butonul alaturat. Setari cookie-uriACCEPT Setari cookie-uri