Hai sa gatim impreuna o ciorba de legume simpla, dar gustoasa si sanatoasa! Ciorba pe care ti-o propun astazi este o ciorba de legume clasica insa am incercat sa-i dau un gust aparte datorita ingredientelor folosite si numai tu poti sa-mi spui daca am reusit. Hai s-o preparam rapid impreuna, pas cu pas:
- Intr-o cratita pune ceapa, telina, morcovul, ardeii, pastarnacul, tocate marunt si caleste-le in ulei incins timp de cca. 5 minute.
- Muta ingredientele intr-o oala de ciorba apoi adauga cartofii, dovleceii taiati cubulete, fasolea pastai taiata bucati apoi completeaza cu 3-4 litri de apa.
- Fierbe legumele cca. 30 minute la foc potrivit dupa care adauga rosiile decojite si tocate marunt si mai lasa pe foc inca 10 min.
- Toarna borsul, potriveste de sare si piper si lasa sa dea in clocot.
- Bate ouale bine si amesteca-le cu leusteanul tocat marunt apoi toarna in ciorba amestecand cu furculita pentru a obtine asa numitele zdrente de ou.
- Ia oala de pe foc si mai lasa 15 min apoi serveste ciorba cu doua chifle de casa si ardei iute. Sau fara. Sau rece 🙂