Ingredientele necesare:
- 5 l apa
- 1 kg fasole boabe
- 8 bucatele coastita afumata
- 6 cepe
- 2 morcovi
- o telina
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 2 – 3 linguri bulion
- 3-4 frunze de dafin
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit
- o legatura de patrunjel
Cum se prepara Ciorba de fasole:
- Pune fasolea la inmuiat de seara, in apa calda cat sa o acopere.
- Dupa ce s-a inmuiat fasolea pune-o la fiert intr-o oala la foc potrivit.
- Intre timp, pune la prajit in ulei incins bucatile de costita afumata si lasa-le sa se prajeasca usor pe ambele parti.
- Scoate costita iar in uleiul ramas, pune legumele spalate si taiate marunt sa se caleasca, pana devin aurii.
- Dupa ce legumele s-au calit pune-le peste fasole si adauga sare, piper si foi de dafin.
- Lasa sa fiarba la foc potrivit cca 2-3 ore, completand cu apa fiarta daca scade zeama.
- Spre sfarsit, pune bulionul si costita in ciorba de fasole si mai lasa pe foc 15 minute.
- Adauga sare, piper dupa gust si presara patrunjel tocat marunt. Ciorba de fasole se serveste cu muraturi. Hai ca e nebunie!
DietaPersonala.ro iti ureaza Pofta Buna!
Acest site foloseste cookie-uri. Daca nu sunteti de acord cu acestea, le puteti dezactiva cu butonul alaturat. Setari cookie-uriACCEPT Setari cookie-uri