Ciorba a la grec pe care v-o propunem, are la baza o reteta originala de ciorba de pui a la grec, cu exceptia faptului ca nu am adaugat orez, asa cum era in reteta originala de ciorba a la grec. Exista multe retete culinare de ciorbe a la grec insa noi am ales-o pentru tine pe cea care ni s-a parut mai gustoasa si mai usor de preparat. Iata cum trebuie sa prepari Ciorba a la grec:
- Spala carnea de pui si tai-o cubulete apoi adaug-o la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa clocotita cu sare. Nu uita sa spumezi din cand in cand.
- Toaca legumele marunt (morcovii, radacina de patrunjel, telina, ceapa si ardeii) si caleste-le in ulei incins, timp de 5-10 minute apoi adauga-le in oala in care fierbe carnea de pui.
- Adauga in oala piper si sare dupa gust si lasa totul sa fiarba timp 40-50 minute, aproximativ.
- Intr-un castron, amesteca galbenusurile cu smantana, zeama de lamaie si 3 polonice de zeama in care fierbe puiul cu legumele, amesteca putin si adauga totul inapoi in oala.
- Mai lasa 3 minute pe foc, pentru ca ouale sa se lege putin iar daca e cazul, mai potriveste gustul completand cu sare apoi ia oala de pe foc.
- Presara patrunjelul tocat marunt si pune un capac peste oala timp de 10 minute, ca sa se aromatizeze continutul.
- Servesti ciorba a la grec cu ardei iute si o felie de lamaie in farfurie. Cu mici exceptii, cam toate ciorbele acre se servesc cu ardei iute.