Desi ciocolata de casa nu este o prajitura, totusi ea este unul dintre cele mai apreciate dulciuri din categoria de prajituri. Iata cum o poti prepara:
- Amesteca cat de bine poti, cacaoa pudra si laptele praf si pastreaza acest mix pentru mai tarziu.
- Prepara un sirop din cele 400 g de zahar si 200 ml de apa, amestecand la rece pana se topeste zaharul apoi pune-l la fiert la foc potrivit, timp de 5-10 minute pana ce siropul capata o consistenta ceva mai groasa, dar fara ca zaharul sa se caramelizeze. Pentru o ciocolata de casa de o consistenta mai moale, siropul trebuie sa fie mai subtire si invers.
- Imediat ce ai luat siropul de pe foc, adauga untul (nu trebuie sa fie rece de la frigider) taiat cuburi mici si amesteca pana se topeste.
- Dupa ce s-a topit untul in sirop, adauga esenta de rom si treptat, mixul de lapte praf si cacao(preparat mai devreme), amestecand energic cat siropul este cald, pentru a obtine o compozitie omogena, fara cocoloase. Poti folosi mixerul cu tijele de framantat.
- Intinde ciocolata de casa intr-o tava unsa cu margarina sau putin ulei, presand-o cu o spatula sau cu mainile.
- Lasa ciocolata de casa sa se raceasca apoi tine-o la frigider timp de 2 ore.
Sfat: ciocolata de casa trebuie taiata cu un cutit umezit, pentru a nu se lipi. Poti sa folosesti diferite forme (romburi, flori, inimioare)cu care poti taia sau portiona ciocolata de casa.