Ceapa rosie umpluta

54e6d3464c52b114a6d98074cf213576083edbe356577141772c7d_640.jpg

Ceapa rosie umpluta

O reteta delicioasa care oferta o alternative excelenta pentru a gati ceapa rosie, perfecta pentru serile mai racoroase de toamna.

Ingrediente

• 8 cepe de marime medie curatate • 1 lingurita de sare • 1/2 ceasca ulei de masline extra virgin • 4 catei de usturoi, maruntit • 250 gr. carne tocata de vita sau miel • 2 frunze de dafin • 2 lingurite oregano uscat • 1 lingurita si jumatate de menta uscata • 5 cesti de orez alb fiert • 1 ceasca de vin alb sec • 4 lingurite zeama de lamaie • 1/2 cana de marar tocat • piper proaspat macinat

Modalitate preparare

Fierbeti ceapa intr-o oala cu sare pana cand aceasta se inmoaie pentru aproximativ 10 minute, dupa care se scoate si se pune la racit intr-un recipient mai mare.

Se ia fiecare ceapa iar cu un cutit de decojit se realizeaza o taietura pe longitudinala prin 2-3 straturi ale cepei, in functie de grosimea straturilor. Se scot cu atentie straturile interioare, permitand celor 2-3 exterioare sa-si mentina forma. In final scobiti ceapa astfel incat in interior sa ramana spatiu precum o cescuta.

Incalziti un sfert de ceasca de ulei intr-o tigaie mare la temperatura usor ridicata. Adaugati usturoiul si ceapa tocate, amestecati pentru aproximativ 2 minute. Adaugati o lingurita sare, carnea, dafinul, oregano si menta, lasati pe foc separand carnea pana cand aceasta se rumeneste putin si pe interior, pentru aproximativ 2-3 minute. Adaugati orezul, 1/2 cana vin si 2 lingurite de suc de lamiae, amestecati pana cand partea lichida este absorbita, pentru aproximativ 3 minute. Adaugati mararul si asezonati totul cu sare si piper.

Puneti la incalzit o tava la 200 grade C. Fiecare ceapa rosie se umple cat mai compact si se aseaza in tava. Deasupra se pun 1/4 ceasca ulei, 1/2 cana de vin si 2 lingurite de zeama de lamaie. Se pune la copt pentru aproximativ 30 minute, pana cand ceapa devine crocanta, iar deasupra usor maronie.

Se serveste cald la temperatura camerei.

Secret de bucatarie

Fierberea cepelor pentru o perioada scurta de timp le face pe acestea mai usor de golit si de umplut.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *