Arpacas, ceapa coapta si varza furajera

arpacas-cu-ceapa-copata-si-varza-300x300.jpg

Arpacas cu ceapa coapta si varza

Arpacas cu ceapa coapta si varza

Un fel de mancare senzational de aromat, care poate fi servit separat, pentru o cina vegetariana, sau alaturi de carne sau peste.

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate arpacas
  • 4 cepe medii
  • 5 fire de cimbru proaspat
  • 1 lingurita de sare
  • 8 lingurite ulei masline
  • piper negru proaspat macinat
  • o legatura de varza furajera, cu frunzele rupte in bucati de aproximativ 5 cm
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Modalitate preparare

Combinati arpacasul, o jumatate de ceapa, cimbrul si o lingurita de sare intr-o tigaie mare. Adaugati apa pana acoperiti cu aproximativ 5 cm. Puneti la fiert. Reduceti la temperatura medie si fierbeti la foc mic pana cand arpacasul devine fiert al dente, pentru aproximativ 35 minute. Scurgeti. Indepartati ceapa si cimbrul. Puneti arpacasul intr-un bol mare si lasati-l la racit.

Taiati cele 3 cepe ramase in jumatati pe diagonala. Incalziti 1 lingurita de ulei intr-o tigaie de preferat cu fundul din fonta la foc destul de mare. Adaugati ceapa. Asezonati cu sare si piper. Prajiti, amestecand pana cand acestea devin usor carbonizate pe alocuri, vreme de 5 minute. Puneti totul in bolul cu arpacasul.

Adaugati 1 lingurita de ulei in aceeasi tigaie. Adaugati varza si prajiti-o, amestecand ocazional, asezonati cu sare si piper. Se pune totul in bol. Asezonati cu sare si piper, zeama de lamaie si restul de ulei.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *