Ingredientele necesare:
- 500-600 g faina
- 200-300 ml apa calduta
- o lingurita rasa de sare
- o lingurita zahar
- 25 g drojdie proaspata
Cum se prepara Aluat lipie arabeasca:
- Din faina, apa, sare, zahar si drojdie prepara o coca pe care las-o sa creasca.
- Acopera vasul cu un prosop si lasa-l la caldura timp de 30 minute.
- Dupa ce a crescut, framant-o bine pana se desprinde de vas si de maini. Aproape ca ai obtinut un aluat lipie arabeasca.
- Mai lasa 15 minute sa creasca, dupa care imparte aluatul in 6 bile de coca si intinde una cate una cu facaletul, in foaie subtire de cca jumatate de cm grosime.
- Dupa ce le intinzi, lasa-le sa se odihnesca 5 minute in tava dapoi baga-le la cuptor pana se auresc putin, cca. 5 minute.
- Scote lipiile si inteapa-le cu o scobitoare apoi acopera-le cu un prosop gros.
- Dupa ce se racoresc pune-le in pungi de plastic sa nu se intareasca.
DietaPersonala.ro iti ureaza Pofta Buna!
Acest site foloseste cookie-uri. Daca nu sunteti de acord cu acestea, le puteti dezactiva cu butonul alaturat. Setari cookie-uriACCEPT Setari cookie-uri