Boldo

servetele-plante-medicinale-33x33cm-4-buc-servetele-ambiente-10505-500x500_0.jpg

Cele mai importante substante chimice din compozitia acestei plante sunt: uleiuri volatile – ascaridol, cineol si camfor, flavonide, antioxidanti, alcaloizi – boldina. Principalele proprietati ale arbustului sunt: antioxidant, antitumoral, vermifug, colagog. In fitoterapie se utilizeaza frunzele si scoarta (din care se extrage boldina). In america Latina frunzele sunt folosite ca si condiment alimentar. Este un arbust originar din Chile, care este cultivat si in Italia si Africa de Nord (mai ales in Maroc). Boldo poate atinge pana la 5 m inaltime si este verde tot timpul anului. Frunzele sale sunt aspre si casante, verzi- cenusii si emana un miros de camfor atunci cand sunt strivite. Florile cresc grupate in buchetele in varful crengilor si sunt de culoarea galben- pal. Fructele sunt mici, negre si lucioase, sunt comestibile si foarte bogate in zaharuri.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *