Anason

servetele-plante-medicinale-33x33cm-4-buc-servetele-ambiente-10505-500x500_0.jpg

In scop medicinal se folosesc fructele uscate pentru ca au efect carminativ, galactogog dar si expectorant. Anasonul se utilizeaza si in gastronomie, pentru aromatizarea mancarurilor. Planta medicinala anuala, de cultura, cu putine frunze, dintate si inflorescente umbrelate de forma ovala, mici si albe. Fructele sunt in forma de stea, acoperite de un par aspru, scurt. Contin semninte din care se
prepara infuzii. Au gust aromat si miros placut. Acestea au in compozitie ulei volatil format din anetol, metilcavicol, cetone, adelhide anihica si acetica, colina, protide, lipide, amidon, zaharuri si substante minerale. Fructele coapte se recolteaza din luna iulie pana in septembrie, recomandabil dimineata sau seara.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *