Dieta Perricone

DIETA-PERRICONE.jpg

Dermatolog si expert in ingrijirea tenului, doctorul Nicholas Perricone a lansat una dintre cele mai de succes carti despre folosirea nutritiei in tratarea problemelor de piele, a imbatranirii premature, a obezitatii si a altor afectiuni: The Perricone Prescription, Dieta Perricone, bazata pe principiul ca anumite alimente au efecte pro-inflamatorii si favorizeaza retentia de apa.

La baza Dietei Perricone este un program de 4 saptamani (28 de zile), suplimentata de aportul de vitamine si minerale, miscare (cel putin 20 de minute pe zi) si o serie de proceduri pentru imbunatatirea aspectului tenului si a pielii. Daca esti neincrezatoare in efectele benefice ale diete, sau ai nevoie de motivatie pentru a putea pastra programul pe termen lung, Doctorul Perricone are si o varianta pentru tine – startul rapid de 3 zile.

Dieta Perricone

Dieta Perricone

Dieta Perricone are efecte benefice pentru sanatate, calitatea pielii si scaderea in greutate

Aceasta dieta este benefica pentru sanatate (protejeaza inima prin reducerea grasimilor, scade riscul aparitiei cancerului, intareste sistemul imunitar) dar reface si tesuturile pielii si promoveaza scaderea in greutate prin incurajarea unei alimentatii sanatoase – asa incat ai de castigat pe toate planurile!

Care sunt principiile Dietei Perricone?

Doctorul Nicholas Perricone te sfatuieste sa reduci semnificativ aportul de grasimi saturate, zaharuri rafinate si de carbohidrati cu indice glicemic mare (similar Dietei Montignac), imbunatatind calitatea alimentelor pe care le incluzi in meniul tau.

Ce trebuie sa incluzi neaparat in dieta ta, conform principiilor Perricone?

Din alimentatia ta nu trebuie sa lipseasca acizii grasi omega 3 (esentiali pentru frumusetea tenului dar si pentru sanatate), fructele si legumele bogate in fibre si vitamine, nucile si semnitele, bogate in grasimi sanatoase si cerealele integrale. La polul opus se afla alimentele care provoaca aparitia de procese inflamatorii.

Alimente interzise in Dieta Perricone

  • Alcoolul, cafeaua
  • Painea alba si fainoasele (pastele si orezul alb)
  • Cerealele consumate la micul dejun, cu exceptia fulgilor de ovaz
  • Carnea de rata
  • Sucurile de fructe
  • Morcovii, cartofii, dovleacul
  • Saramura, sarea, zaharul

Alimetele permise in Dieta Perricone

  • Carne slaba, bogata in acizi grasi omega 3 (somon, ton, crustecee – mancate cel putin o data pe zi)
  • Carnea de curcan, oua, iaurt natural
  • Legumele cu frunze verzi (broccoli, ciupercile, rosiile)
  • Fructe de padure, cirese, mere, pere, pepene galben, avocado
  • Cereale integrale (orz, ovaz, secara)
  • Condimente ierburi (oregano, cimbru, piper, busuioc)
  • Lichide in cantitati mari (sucuri de fructe naturale, apa plata, ceai verde)

Majoritatea persoanelor care au tinut acest meniu macar 3 zile (in varianta de start rapid) au confirmat o imbunatatire semnificativa a starii generale (mai multa energie, o dispozitie mai buna) dar si a pielii si a parului, aspecte deosebit de importante pentru o femeie.

Trezirea de dimineata

2 pahare de apa plata de izvor

Micul dejun

O omleta din 3 albusuri de ou si un ou intreg sau o bucata de somon fiert in aburi
½ ceasca de cereale de ovaz, fierte (nu cereale instant)
1 felie de pepene sau ¼ ceasca de fructe de padure proaspete
2 pahare de apa plata de izvor

Pranz

150 – 200 grame de somon fiert sau la gratar (sau ton conservat in apa)
2 cesti de salata verde, preparata cu zeama de lamaie, 1 lingurita de ulei de masline si ierburi
1 felie de pepene sau ¼ ceasca de fructe de padure proaspete
2 pahare de apa plata de izvor

Gustarea de dupa-amiaza

Un iaurt natural, mic
4 migdale proaspete, neprajite
½ mar verde
2 pahare de apa plata de izvor

Cina

150 – 200 grame de somon fiert sau la gratar (sau ton conservat in apa)
2 cesti de salata verde, preparata cu zeama de lamaie, 1 lingurita de ulei de masline si ierburi
1 ceasca de sparanghel, broccoli au spanac la aburi
1 felie de pepene sau ¼ ceasca de fructe de padure proaspete
2 pahare de apa plata de izvor

Gustarea de seara (inainte de culcare)

2 felii subtire de friptura de piept de pui sau un iaurt natural, mic
½ de para sau de mar verde
3-4 migdale crude sau masline
2 pahare de apa plata de izvor

Referinte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *