Dieta cu Limonada

dieta-cu-limonada.jpg

Dieta cu limonada reprezinta un program de detoxifiere lansat initiat de catre Stanley Burroughs, in anul 1940, sub numele de The Master Cleanse Diet. Desi a trecut mult timp de atunci, dieta cu limonada revine in lumina reflectoarelor destul de des si nu si-a pierdut deloc din popularitate – cea mai recenta vedeta care a discutat despre aceasta fiind Beyonce, care a trebuit sa recurga la program pentru a slabi 10 kilograme pentru rolul sau din filmul Dreamgirls.

Dieta cu limonada

Dieta cu limonada

Inainte de a fi tentata de a slabi rapid cu dieta cu limonada, terbuie sa te avertizez – programul Master Cleanse a fost conceput cu scopul de a ajuta la detoxifierea si curatarea corpului, procesul de slabire fiind unul dintre obiectivele secundare.

Dieta nu este pentru persoanele total lipsite de vointa – este destul de greu sa te motivezi pentru a trece peste primele zile (cele mai dificile) si sa traiesti o perioada de timp (de la 10 la 40 de zile) exclusiv cu lichide, chiar daca ti se promit rezultate spectaculoase.

O dieta de detoxifiere cu limonada tipica iti promite urmatoarele:

– Elimina toxinele care s-au acumulat in corp
– Curata rinichii si tractul intestinal
– Purifica glandele si celulele corpului
– Elimina reziduurile din muschi

Cat vei slabi, cu aceasta dieta?!

Majoritatea persoanelor care au tinut dieta au slabit pana la 1 kg/ zi, in primele 10 zile de dieta, kilograme pe care le poti pastra, in conditiile in care faci o tranzitie mai lunga la meniurile complexe si iti schimbi obiceiurile legate de alimentatie – incercand sa mananci sanatos, dietetic.

Ce contine limonada pentru dieta?!

– 2 l de apa plata de izvor (pe care o vei imparti ulterior in 6 – 10 pahare)
– 12 linguri de suc de lamaie stors proaspat (nu suc de lamaie din comert)
– ½ lingurita de praf de ardei iute cayenne
– 12 linguri de sirop de artar sau miere (incearca numai variantele naturale)

In cazul in care nu gasesti sirop de artar in magazinele cu alimente, poti renunta la acesta sau il poti inlocui cu miere – este prevazut numai pentru a creste numarul de calorii al bauturii, nu si pentru proprietatile sale.

Singurele alte lucrui care se mai pot consuma sunt ceaiul laxativ, de doua ori pe zi, si o bautura salina, care are ca scop eliminarea scaunelor.

Cum intrerupi postul?!

Este bine ca, dupa perioada postului, sa faci o trecere usoara la alimentatia obisnuita. Incearca o zi in care sa bei numai sucuri de fructe si legume, si o alta zi in care sa mananci salate si supe.

Referinte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *