Self Help, în situații de risc pentru viață

hqdefault.jpg

Ce înseamnă self help? Este ceea ce face referire la auto-ajutor. Sau, cu alte cuvinte, este o îmbunătățire autoghidată ce se poate extinde la toate ariile vieții noastre. Economic, intelectual sau emoțional. Partea psihologică este, de cele mai multe ori, principalul factor care necesită o regândire, o reașezare. Inițiativele de self help se adresează unei palete largi de cazuri. De la persoanele care sunt diagnosticate cu boli grave, până la cei care, trecând prin situații de criză, ajung să fie dominați de frică.

Iar despre frică știm bine că riscă să ne paralizeze deciziile raționale și benefice, să ne incapaciteze în buna desfășurare a activităților zilnice, să ne deterioreze relațiile de muncă și cu cei dragi. Mai mult decât atât, frica, panica, stresul pe care îl provoacă la nivelul organismului pot produce multiple dereglări ale stării de sănătate.

Adina Moraru, psiho-oncologist, vine alături de Luana Ibacka pentru a discuta despre rolul acțiunilor de self help și cum ne pot ajuta în situații de criză de orice natură.

👉Ce sunt situațiile de criză și, mai important, cum ne impactează la nivel psihologic, fizic, comportamental?
👉Cum ne putem ajuta în situațiile de criză?
👉Ce ne face să ne transformăm perspectiva, comportamentul, trăirile atunci când trecem printr-o criză? De ce nu o putem depăși uneori? Ce ne blochează?
👉Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le schimbăm în viziunea noastră atunci când trecem printr-o criză? Care sunt principalele capcane?
👉Cum îi ajută psiho-oncologia pe bolnavii de cancer?
👉Unde pot cere ajutor persoanele care trec printr-o perioadă dificilă?

Despre Adina Moraru:

Adina Moraru, psiho-oncologist, este psiholog cu multiple specializări în domeniul clinic şi educațional și absolventă a Facultăţii de Psihologie-Sociologie și Științe Politice precum și a Facultatii de Psihologie și Științe ale Educației din 2007. A urmat cursul de psihoterapeut în hipnoză ericsoniană în cadrul ARHTE și pe cel de introducere în psiho-oncologie în cadrul Patronatului de Medicină Integrativă.

Produse recomandate: www.zenyth.ro

Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *