Scapa de vergeturi: 3 Strategii si rezultatele acestora

femeie_desert_2_576550781.jpg-26size-3Darticle_medium
Potrivit statisticilor, vergeturile sunt extrem de raspandite in randul populatiei feminine. 90 la suta dintre femeile gravide dezvolta vergeturi in timpul sarcinii, in timp ce 70 la suta dintre tinere sufera de vergeturi inca de la varsta adolescentei.

Vergeturile reprezinta una dintre cele mai importante probleme de natura estetica cu care te confrunti, indiferent ca ai reusit sa slabesti sau tocmai ai nascut…

Si, chiar daca reusesti sa iti pastrezi greutatea corporala intre limitele normale, sa ai un ten intins si fara urme de ruduri, o piele catifelata si supla, un par stralucitor, mai ramane o problema pe care nu stii sa o abordezi: vergeturile!

90% dintre femeile gravide au vergeturi

Potrivit statisticilor, vergeturile sunt extrem de raspandite in randul populatiei feminine. 90 la suta dintre femeile gravide dezvolta vergeturi in timpul sarcinii, in timp ce 70 la suta dintre tinere sufera de vergeturi inca de la varsta adolescentei.

Explicatia este simpla: vergeturile sunt linii fine ale corpului, care apar ca urmare a distrugerii tesutului subcutanat in urma cresterii rapide in greutate si a intinderii excesive a pielii.

Vergeturile nu implica probleme de natura medicala insa reprezinta o reala problema de natura cosmetica. Acesta este si motivul pentru care putem vorbi despre o adevarata industrie creata in jurul inesteticelor vergeturi: creme, lotiuni, tehnici de masaj, terapii.

Cati bani nu sunt dispuse doamnele si domnisoarele sa aloce lunar numai pentru a scapa de „liniile” proeminente de la suprafata pielii, in schimbul unui corp perfect?

Cosmeticele anti-vergeturi – tratamente–minune sau doar promisiuni desarte?

Cu toate acestea, realitatea este diferita de ceea ce credem noi atunci cand apelam la tot felul de tratamente minune pentru a scapa de vergeturi.

Vergeturile reprezinta o ruptura in structura de rezistenta a pielii. Aceste fibre nu se mai pot reface, astfel ca putem vorbi despre rupturi permanente!

Tratamentele medicale reusesc sa reduca dimensiunea vergeturilor si sa le estompeze culoarea. In aceasta situatie nici nu putem lua in calcul un posibil efect al cremelor anti-vergeturi.

In cazul tratamentelor cosmetice efectul este similar cu cel al unei intepaturi de albina: aparatura din saloanele de cosmetica, prin caldura degajata, impreuna cu masajul, nu face decat sa tumefieze zona din jurul vergeturii, facand astfel vergeturile mai putin vizibile. Insa acestea exista si reapar ochiului dupa maximum o luna, a explicat dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica si competenta in laser chirurgical.

Terapiile minim invazive – Peeling-ul chimic, laser terapia, lumina intens pulsata, mezoterapia

Tratamentele medicale (minim invazive), precum peeling-ul chimic, lumina intens pulsata, mezoterapia si terapia cu laser nu fac minuni, ci pot oferi doar o imbunatatire a aspectului, o usoara estompare si decolorare a vergeturilor, facandu-le mai putin vizibile ochiului. Acestea actioneaza tintit asupra vergeturilor, relizand o reducere a dimensiunii lor si o decolorare precoce. Efectul acestor terapii este de atenuare a lor, dar nu si a numarului acestora.

Numarul de astfel de sedinte difera in functie de complexitatea vergeturilor si de reactia corpului la terapie. Unele persoane nu inregistreaza niciun efect in urma primei sedinte, in timp ce la alte persoane efectul este vizibil. O sedinta de terapie minim invaziva impotriva vergeturilor variaza ca pret in jurul sumei de 100 – 150 euro.

Metodele chirurgicale de indepartare a vergeturilor: Liftingul de coapse si abdominoplastia

Potrivit dr. Calin Dobos, singurul tratament sigur de indepartare definitiva a vergeturilor este acela chirurgical: liftingul de coapse, atunci cand vergeturile sunt prezente in zona coapselor, si abdominoplastia, atunci cand vergeturile se afla in zona abdomenului.

Vergeturile de pe coapse si de pe abdomen sunt cele mai frecvent intalnite, dar si cele mai suparatoare, deoarece sunt destul de vizibile si expuse privirii. Prin liftingul de coapse si abdominoplastie vergeturile sunt indepartate complet deoarece se indeparteaza exact pielea care contine vergeturile. Trebuie precizat insa ca operatiile se indica relativ rar, doar in cazurile in care exista si un exces de piele, a afirmat dr. Calin Dobos.

Mai exista si alte metode terapeutice intermediare – acestea urmaresc producerea unei contractii cutanate. Acestea presupun o „ridicare a pielii de pe tesutul de dedesubt, prin niste incizii mici, si apoi aplicarea unor pansamente, corsete speciale care sa dirijeze vindecarea pielii in noua pozitie. Si in acest caz, vergeturile nu dispar ci doar se mai estompeaza, iar gradul de estompare variaza de la o persoan la alta: in timp ce la unele modificarile sunt minime, in timp ce la altele aproape dispar, a explicat dr. Calin Dobos.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *