Nutriție pentru seniori: Ce facem pentru a încetini procesul de îmbătrânire?

hqdefault.jpg

Studiile ne arată că, până în 2050, 1 din 5 oameni va depăși vârsta de 60 de ani. O discuție educativă despre particularitățile dietei specifice seniorilor este, în acest context, mai mult decât necesară. Dacă nu sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a stopa deteriorarea organismului dată de înaintarea în vârstă, dieta este singurul instrument care ne poate ajuta să ne menținem înalt funcționali independent de vârstă. Cu alte cuvinte, dieta este singura modalitate prin care putem ține sub control inflamația din organism, principala cauză a bolilor ce apar odată cu trecerea anilor.

Miercuri, 12 august 2020, o avem alături de noi pe Daniela Stoian, master trainer în nutriție, invitata Luanei Ibacka la Ziarul de Sănătate.

Vom discuta despre:

Când putem începe să spunem că suntem seniori?
Ce presupune și cu ce este diferită nutriția pentru seniori?
Când și de ce încetinește metabolismul?
Ce rol joacă inflamația generală din organism?
Ce rol joacă scăderea masei musculare?
De ce se modifică obiceiurile alimentare la seniori?
Care sunt modificările corporale ale seniorilor?
Care sunt alimentele ideale pentru susținerea sănătății seniorului?
Cum se menține o greutate sănătoasă pentru un senior?

Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *