Impactul nicotinei și al fumatului asupra COVID-19

hqdefault.jpg

Pandemia, cu care ne-am început anul ce stă să se încheie, ne-a aruncat într-un vârtej al schimbărilor. Și nu vorbim aici doar despre modificările în ceea ce privește programul de muncă, școala online sau offline, deciziile luate de autorități. Vorbim despre presiunea interioară de a ne schimba stilul de viață pentru a ne putea proteja mai bine: o alimentație mai sănătoasă, respectarea orelor de somn, chiar dacă suntem ocupați, mișcarea zilnică. Unul dintre cele mai tensionate aspecte ce țin de schimbarea stilului de viață a fost îndemnul de a renunța la fumat pentru a crește puterea organismului de a se apăra în fața coronavirusului și pentru a diminua riscurile complicațiilor supărătoare.

Da, fără doar și poate, riscurile sunt mai mari în cazul persoanelor fumătoare. Vestea bună este că mulți dintre fumători au profitat de această perioadă pentru a renunța la acest obicei dăunător. Pentru ceilalți, timpul nu este încă pierdut.

Despre fumători, nicotină și fumat în contextul COVID-19 vorbim cu Luana Ibacka și invitatul ei, dr. Cosmin Alexandrescu, medic radiolog.

🟦Poate fi transmis coronavirusul prin fumul de ţigară?
🟦Fumatul sau vaping-ul reprezintă un factor de risc?
🟦Care sunt recomandările pentru cei care suferă de boli pulmonare obstructive?
🟦Cum se modifică corpul unui fumător față de cel al unui nefumător?
🟦Care este mecanismul prin care este alimentată dependența de țigări?

Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *