De ce apar alergiile și toamna?

hqdefault.jpg

Dintre alergiile care ne dau bătăi de cap la începutul sezonului rece, cele mai cunoscute și des întâlnite sunt cele respiratorii, apărute ca reacție la polenurile de Ambrosia (Floarea Pustei), Artemisia vulgaris (Pelinarită) și Plantago lanceolata (Pătlagină îngustă). Acestea plante se găsesc preponderent pe terenurile abandonate, printre ruine şi dărâmături, pe marginea drumurilor, pe locurile virane, în zone cu gunoaie, chiar şi în grădinile mai puțin îngrijite.

La noi, perioada cea mai importantă de polenizare a acestor plante este de la începutul lunii august, până în toamnă, când temperaturile încep să scadă. Unul dintre principalele motive pentru care este esențial să cunoaștem simptomele și metodele de tratament pentru alergiile de toamnă este pentru a le putea deosebi de alte tipuri de afecțiuni respiratorii și pentru a le putea trata corespunzător.

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie, vine alături de Simona Dragomir pentru a discuta despre cum putem aborda alergiile de toamnă într-o manieră cât mai naturală.

Vom discuta despre:
👉Care sunt manifestările și cauzele alergiilor de toamnă?
👉Cum știm că simptomele pe care le avem sunt de natură alergică?
👉Care sunt remediile naturale cele mai eficiente împotriva alergiilor de toamnă?
👉Cum ne ajută alimentația în controlul alergiilor de toamnă?

Produse recomandate: www.zenyth.ro

Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *