Cum ajutăm un copil în familia monoparentală?

hqdefault.jpg

Meseria de părinte nu este ușoară. Cu atât mai mult când ești părinte singur. Copiii care cresc în familii monoparentale văd un exemplu foarte diferit de dragoste decât cei care au crescut într-o familie cu ambii părinți.
Atât copiii, cât și noi, adulții, întâmpinăm dificultăți în exprimarea adecvată a emoțiilor, fie că sunt plăcute (bucurie, surpriză) sau neplăcute (tristețe, frică sau furie). Emoțiile pot fi copleșitoare de multe ori, iar neexprimarea lor la momentul oportun poate avea repercusiuni serioase asupra sănătății noastre, activității noastre zilnice, dar și asupra calității relațiilor cu cei din jur.

Părinții și copiii suferă unele schimbări dificile atunci când fac trecerea de la a fi o familie tradițională la o familie monoparentală. Cu toate acestea, dezavantajele pot fi gestionate și contracarate cu avantajele. Familiile cu un singur părinte pot fi la fel de reușite ca și familiile cu doi părinți.

Parentingul nu este „despre“ copil. Este despre adultul care alege să aibă copii și despre informațiile cu care acesta a crescut și are astăzi de negociat din punct de vedere cognitiv și emoțional, în viața de zi cu zi.
Cum spuneam, meseria de părinte nu este ușoară. Nu mai pierde nici un sfat și caută să înțelegi corect ce înseamnă consiliere parentală.

Pentru asta te vor ajuta Luana Ibacka și invitata sa, Lavinia Sîrboiu, consilier parental.

Produse recomandate: www.zenyth.ro

Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *