5 Factori care-ți îmbolnăvesc inima

hqdefault.jpg

Bolile cardiovasculare sunt prima cauză de mortalitate la nivel mondial. Cu toate acestea, alte afecțiuni – ca acelea de tip oncologic – ne fac să ne cutremurăm și să încercăm să luăm atitudine. De ce se întâmplă acest lucru? O posibilă explicație este dată de simptomatologia tăcută a bolilor cardiovasculare, aparentă liniște care ne alimentează iluzia unei bune stări de sănătate.
În trecut, de exemplu, atacul de cord nici nu era documentat. Acum, infarctul miocardic a înlocuit cardiopatia reumatismală care făcea ravagii cu mai mulți ani în urmă. Omul și starea lui de sănătate este, în definitiv, o oglindă a vremurilor și a mediului în care trăiește și se naște.

Despre cum facem față noilor timpuri și despre care sunt obiceiurile cele mai dăunătoare pentru inima noastră, vorbim cu Dr. Corneliu Zeana, Medic Primar Cardiolog, partenerul de discuție al Luanei Ibacka la Ziarul de Sănătate.

Vom discuta despre:
✔Care este impactul obezității, fumatului, diabetului, sedentarismului și colesterolului în sănătatea inimii?
✔Cum acționează somnul ca modalitate regeneratoare asupra întregului organism?
✔Cum este abordată modern insuficiența cardiacă și cum este adaptat tratamentul în funcție de cauze?
✔Care sunt simptomele infarctului miocardic și ce trebuie să facem atunci când ne confruntăm cu astfel de situații?

Despre Dr. Corneliu Zeana:
⬇ ⬇
Dr. Corneliu Zeana este membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti Români şi al Uniunii Epigramiştilor. De asemenea, este vicepreşedinte al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publiciști Români și membru al Uniunii Mondiale a Scriitorilor Medici. Este preşedinte de onoare al Fundaţiei Mihai Eminescu și redactor la revista Magnesium Research (Londra), pentru Europa Centrală şi de Est.
Este deținătorul a două brevete de invenţie OSIM (aplicate) și realizatorul a peste 400 de lucrări ştiințifice.

Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *